Recept kerstcake

Ingrediënten pakket:

500 gram molen cakemeel (let op voor de kerstcake 250 gram nodig!)

180 gr gedroogd fruit (cranberries, pruimen en abrikozen)

Poedersuiker

Cakevorm

Zelf toevoegen:

200 gram ongezouten roomboter

200 gram suiker

4 eieren

1 el citroensap

Snufje zout

Voor het beste resultaat zijn alle ingrediënten op kamertemperatuur.

Bereiding:

Laat het fruit wellen in water (het fruit kan nog een klein stokje, steentje, (stukje) pit bevatten, ondanks de modernste controletechnieken).

Oven op 150° C voorverwarmen.

Klop boter, suiker, zout en citroensap met de mixer tot een romige massa.

Eieren stuk voor stuk erdoor mixen.

Cakemeel in 3 delen erdoor mengen tot een glad beslag.

Fruit goed afdrogen in keukenpapier of in een theedoek en in kleinere stukjes snijden. Fruitstukjes door beslag mengen.

Beslag in cakevorm doen en bak de cake in het midden van de oven in ± 60 min gaar. Prik met een houten satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laten afkoelen, uit de vorm kloppen en bestrooien met poedersuiker. Eventueel versieren met takje hulst en lint om de cake.

Tip: eventueel fruit in een beetje rum laten wellen