Recept brood in de pan
Molen brood bakken zonder kneden.
Benodigdheden: 500 gr. Lemaire meel of 250 gr. Lemaire meel en 250 gr. Volkoren meel
Verder : 5 gr. droge gist korrels, 7 gr. zout, 0,375 l. lauw water
Bereiding:
1 - Meng het meel, gist en zout in een kom.
2 - Voeg het lauwwarme water toe en meng dit tot een deeg bal.
3 – Leg een vochtige doek over de kom.
4 - Zet de kom op de aanrecht en laat 12 tot 20 uur rijzen.
5 – Bestrooi het aanrecht met bloem.
6 – Haal de deegbal uit de kom.
7 – Sla de deegbal een paar keer om op de aanrecht.
8 - Leg de deegbal in een gietijzeren braadpan met op de bodem bakpapier.
9 - Laat het geheel na-rijzen tot de oven warm is.
10 - Verwarm de hete luchtoven voor op 225 °C.
11 - Zet de pan met deksel in de over en bak het brood 35 min. op 225 °C.
12 - Na 35 minuten nog 20 minuten zonder deksel doorbakken.
Het brood krijgt dan een heerlijke knapperige korst.

