Recept brood in de pan

Molen brood bakken zonder kneden.

Benodigdheden: 500 gr. Lemaire meel of 250 gr. Lemaire meel en 250 gr. Volkoren meel

Verder : 5 gr. droge gist korrels, 7 gr. zout, 0,375 l. lauw water


Bereiding:

1 - Meng het meel, gist en zout in een kom.

2 - Voeg het lauwwarme water toe en meng dit tot een deeg bal.

3 – Leg een vochtige doek over de kom.

4 - Zet de kom op de aanrecht en laat 12 tot 20 uur rijzen.

5 – Bestrooi het aanrecht met bloem.

6 – Haal de deegbal uit de kom.

7 – Sla de deegbal een paar keer om op de aanrecht.

8 - Leg de deegbal in een gietijzeren braadpan met op de bodem bakpapier.

9 - Laat het geheel na-rijzen tot de oven warm is.

10 - Verwarm de hete luchtoven voor op 225 °C.

11 - Zet de pan met deksel in de over en bak het brood 35 min. op 225 °C.

12 - Na 35 minuten nog 20 minuten zonder deksel doorbakken.

Het brood krijgt dan een heerlijke knapperige korst.