Brood in de pan
Molen brood bakken zonder kneden.
De meel en gist producten voor dit brood zijn te verkrijgen bij korenmolen “de Ruiter”.
Benodigdheden: 500 gr. Lemaire meel of 250 gr. Lemaire meel met 250 gr. Volkoren meel
Verder : 7 gr. droge gist korrels, 7 gr. zout en 375 ml. lauw water
Procedure:
1 – Meng het meel, gist en zout in een kom.
2 – Voeg het lauwwarme water toe en meng dit tot een deeg bal.
3 – Leg een vochtige doek over de kom.
4 – Zet de kom op de aanrecht en laat 12 tot 20 uur rijzen.
5 – Bestrooi het aanrecht met bloem.
6 – Haal de deegbal uit de kom.
7 – Sla de deegbal een paar keer om op de aanrecht.
8 – Leg de deegbal in een gietijzeren braadpan met op de bodem bakpapier.
9 – Laat het geheel na-rijzen tot de oven warm is.
10 – Verwarm de hete luchtoven voor op 225 °C.
11 – Zet de pan met deksel in de over en bak het brood 35 min. op 225 °C.
12 – Na 35 minuten nog 20 minuten zonder deksel doorbakken.
Het brood krijgt dan een heerlijke knapperige korst.
Resultaat: