Brood in de pan

Home  >>  Recepten  >>  Brood  >>  Brood in de pan

Brood in de pan

On mei 28, 2020, Posted by , In Brood, With No Comments

Molen brood bakken zonder kneden.

De meel en gist producten voor dit brood zijn te verkrijgen bij korenmolen “de Ruiter”.

Benodigdheden: 500 gr. Lemaire meel of 250 gr. Lemaire meel met 250 gr. Volkoren meel

Verder : 7 gr. droge gist korrels, 7 gr. zout en 375 ml. lauw water

Procedure:

1 – Meng het meel, gist en zout in een kom.

2 – Voeg het lauwwarme water toe en meng dit tot een deeg bal.

3 – Leg een  vochtige doek over de kom.

4 – Zet de kom op de aanrecht en laat 12 tot 20 uur rijzen.

5 – Bestrooi het aanrecht met bloem.

6 – Haal de deegbal uit de kom.

7 – Sla de deegbal een paar keer om op de aanrecht.

8 – Leg de deegbal in een gietijzeren braadpan met op de bodem bakpapier.

9 – Laat het geheel na-rijzen tot de oven warm is.

10 – Verwarm de hete luchtoven voor op 225 °C.

11 – Zet de pan met deksel in de over en bak het brood 35 min. op 225 °C.

12 – Na 35 minuten nog 20 minuten zonder deksel doorbakken.

Het brood krijgt dan een heerlijke knapperige korst.

Resultaat:

Comments are closed.